Soi ROMÂNESC, cu spor superior al producției de substanțe utile la unitatea de suprafață și plasticitate ecologică mare
Foarte bun 110 to/ha masă verde
Producție ridicată de sămânță și ritm de otăvire ridicat: 3-4 coase/an
Capacitate sporită de regenerare după coasă
Pondere în asolament 20-25%
Foliaj bogat și lăstari fistuloși
Număr internodii: 11
Raport frunză/tulpini: 38%
Valori nutritive ridicate
Coeficient superior de digestibilitate al substanței organice: 72%
Conținut ridicat de proteină brută: 19,35%
Conținut de substanță uscată: 21 to/ha
Indici de calitate ai furajului-unități nutritive carne foarte buni: UNC 0,92, 17 UNC/ha
Energie netă: 1.445 kcal
Foarte bună la Fusarium oxysporum, Mediaginis
Excelentă rezistență la secetă și la condițiile de salinitate
Foarte bună rezistență la iernare, nivel dormanță 4
Saci de 10 și 25 kg